Valentine menu Vejledning søndag d. 14.
Forret 1
Tun tartar af yellow fin tun
på bund af avokadocreme med syltet skalotteløg og smørstegt hjerte cruton med sesam
Instruks:
Tun, avokado vendes ud af den runde folie form midt på tallerken. Der pyntes med syltede skalotteløg og dild rundt eller oven på tunen. Det hjerteformede brød (kan lunes i ovn) lægges ved siden af.
Forret 2
Kalvecarpaccio af dansk okse med ægte parmesan, trøffelolie og hjerte formet cruton
Instruks:
Kalvecarppacioen på bagepapir vendes ud på tallerken, dryppes med trøffelolie, krydres med parmesan og kryddres med salt og peber.
Hjerteformet brød (kan lunes i ovn) lægges ved siden af.
Hovedret 1
Helstegt Dansk kalvemørbrad rullet i timian og salvie. Kartoffelbrud med brunet smør, ristede hasselnødder og persille hertil braisseret vinterporre med kraftig rødvins glace
Instruks:
Kalvemørbraden, braisseret porre og kartoffelbrud sættes i ovn ved 200 grader i 15 min. Tages ud og hviler i 10 min. Overdækket.
Saucen lunes i en lille kasserolle under omrøring. Må gerne koge. 😊
Kartoffelbrud placeres på tallerken og med bagsiden af en spiseske smøres ud til siden. Bøffen anrettes ovnepå, og porre til venstre for. Pyntes med vedlagte persille. Saucen dryppes på tallerken rundt om bøf og kartoffel.
Hovedret 2
Farseret Perlehønebryst med Kartoffelbrud med brunet smør, ristede hasselnødder og persille hertil braisseret vinterporre med kraftig rødvins glace
Instruks:
Perlehønebrys, braisseret porre og kartoffelbrud sættes i ovn ved 200 grader i 15 min. Tages ud og hviler i 10 min. Overdækket.
Saucen lunes i en lille kasserolle under omrøring. Må gerne koge. 😊
Kartoffelbrud placeres på tallerken og med bagsiden af en spiseske smøres ud til siden. Perlehønebryst skæres over på midten og anrettes ovnepå og porre til venstre for. Pyntes med vedlagte persille. Saucen dryppes på tallerken rundt om bøf og kartoffel.
Vegetar hovedret
Plantefarseret vinterporre med linser, qinoa og urter hertil svampe risotto med ægte parmesan
Instruks:
Porre sættes i ovn i 15 min. 200 grader tildækket med folie. Svampe risotto lunes i kasserolle under omrøring. (er den for tyk tilsættes lidt vand)
Risotto placeres i midten af tallerken, og porre sættes ovenpå. Pyntes med vedlagte persille.
Dessert
Chokolade bombe i form af chokolade fondant med blødene hjerte, jordbær parfait med hvid chokolade hertil solbær skum og karamel knas
Instruks:
Chokoladebombe bages i forvarmet ovn 180 grader i 8 min. Jordbærparfaiten tages ud af fryser 10 min. Før anretning. Karamel knas drysses ud på tallerken i midten. Chokolade bombe placeres kl. 12 på tallerken, Solbær skum formes og placeres til venstre for chokoladebomben.